Καλή μας μέρα με υγεία και χαμόγελο ...
Αστραπομαγειρέματα, μιας και κάτι πρέπει να φάμε και σήμερις, και πάμε για το πιάτο ημέρας... ευκολάκι είναι, οι φρέσκοι στην κουζίνα ένα βήμα μπροστά ... σας έφεξε πάλι, για φτιάξτε καφεδάκια και ψάξτε στο tube για Μαχαιρίτσα ... κάτι πρέπει να ακούμε κιόλας!
Λαχανικά λέμε σήμερα, έτσι να ψιλοξεφύγουμε απ τα κρεατικά ...
Πιπερομελιτζάνες με ντομάτα και φέτα λοιπόν ...
Αρχικά βάζουμε τον Λαυρέντη να παίζει ... έτσι, να τονώσουμε αυτοπεποίθηση, και πάμε!
Κλέβουμε, αρπάζουμε ( ΕΔΏ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΆΣΑΝΕ ) ή αγοράζουμε αν μπορούμε τα κάτωθι:
3 μελιτζάνες, ούτε χοντρές μήτε και σουραύλια όμως ... τύπος μετρίου θα λέγαμε
4 πράσινές μακριές πιπεριές ... ναι αυτά τα κερατάκια
3-4 ντομάτες για την σάλτσα, διαλέχτε στρουμπουλές κι ώριμες κυρίες
3/4 φλυτζανάκι(καφέ) λάδι ελιάς, απ' το χωριό ή τον μπακάλη της γειτονιάς
1,1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα όποια αρέσκεστε, αρκεί να ναι τριμμένη ... ναι στα δάκτυλα
αλατοπίπερο κατά βούληση, προτίμηση σε ποικιλία πιπεριών με κολίανδρο σε συσκευασία μύλου
2 σκελίδες σκόρδο μέτριες...μέτριες λέμε μην το παρακάνουμε ... καλό αλλά ...
1/2 ματσάκι μαϊντανό ... ψιλοκομμένο
Και τι τα κάνουμε όλα αυτά; υπομονή και δεν αργεί ...
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες μέτριες, και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πιπεριές. Τις λαδώνουμε με το λάδι, και τις βάζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτάκια να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν σχετικά.
(εναλλακτικά τις περνάμε απ το τηγάνι, με δεν λέει...λάδια, τηγάνια και τα σχετικά τώρα...)
Τρίβουμε τις ντομάτες σε τρίφτη ή αν προτιμάμε τις ψιλοκόβουμε
είναι λιγάκι κάπως,\ το ψιλοκόψιμο, αλλά τα μαγείρια, δεν μασάνε ...
και εν συνεχεία, βάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι από τις πιπερομέλιτζάνες, (που ψήσαμε στον τάψο) αλάτοπίπερο κι αφού πάρει 2-3 βράσεις βάζουμε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνοπιπεριές και τον μαϊντανό μαζί με το ψιλοκομμένο σκορδάκι.
Τα αφήνουμε να βράσει 7-8λεπτά, μέχρι να πιούμε δυο τζουρίτσες καφέ, να ακούσουμε και την μουσικούλα, άντε κι οι μερακλωμένοι να κάνουν και μια τσιγαριά ...
Εν συνεχεία ρίχνουμε το τυρί, το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι λιώσει ελαφρά και να δέσει η σάλτσα. Κι έτοιμο το φαϊ μας ... δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο, έτσι; ...
(Σερβίρεται ζεστό-όχι καυτό ή κρύο με συνοδεία προαιρετικά, ντίπ γιαουρτιού με μάραθο... στο multy 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 1/2 ματσάκι μάραθο 1/2 κουταλιά ξύδι, και λάδι κατά βούληση)
Άντε και καλό καθάρισμα κουζίνας....
Αστραπομαγειρέματα, μιας και κάτι πρέπει να φάμε και σήμερις, και πάμε για το πιάτο ημέρας... ευκολάκι είναι, οι φρέσκοι στην κουζίνα ένα βήμα μπροστά ... σας έφεξε πάλι, για φτιάξτε καφεδάκια και ψάξτε στο tube για Μαχαιρίτσα ... κάτι πρέπει να ακούμε κιόλας!
Λαχανικά λέμε σήμερα, έτσι να ψιλοξεφύγουμε απ τα κρεατικά ...
Πιπερομελιτζάνες με ντομάτα και φέτα λοιπόν ...
Αρχικά βάζουμε τον Λαυρέντη να παίζει ... έτσι, να τονώσουμε αυτοπεποίθηση, και πάμε!
Κλέβουμε, αρπάζουμε ( ΕΔΏ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΆΣΑΝΕ ) ή αγοράζουμε αν μπορούμε τα κάτωθι:
3 μελιτζάνες, ούτε χοντρές μήτε και σουραύλια όμως ... τύπος μετρίου θα λέγαμε
4 πράσινές μακριές πιπεριές ... ναι αυτά τα κερατάκια
3-4 ντομάτες για την σάλτσα, διαλέχτε στρουμπουλές κι ώριμες κυρίες
3/4 φλυτζανάκι(καφέ) λάδι ελιάς, απ' το χωριό ή τον μπακάλη της γειτονιάς
1,1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα όποια αρέσκεστε, αρκεί να ναι τριμμένη ... ναι στα δάκτυλα
αλατοπίπερο κατά βούληση, προτίμηση σε ποικιλία πιπεριών με κολίανδρο σε συσκευασία μύλου
2 σκελίδες σκόρδο μέτριες...μέτριες λέμε μην το παρακάνουμε ... καλό αλλά ...
1/2 ματσάκι μαϊντανό ... ψιλοκομμένο
Και τι τα κάνουμε όλα αυτά; υπομονή και δεν αργεί ...
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες μέτριες, και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πιπεριές. Τις λαδώνουμε με το λάδι, και τις βάζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτάκια να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν σχετικά.
(εναλλακτικά τις περνάμε απ το τηγάνι, με δεν λέει...λάδια, τηγάνια και τα σχετικά τώρα...)
Τρίβουμε τις ντομάτες σε τρίφτη ή αν προτιμάμε τις ψιλοκόβουμε
είναι λιγάκι κάπως,\ το ψιλοκόψιμο, αλλά τα μαγείρια, δεν μασάνε ...
και εν συνεχεία, βάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι από τις πιπερομέλιτζάνες, (που ψήσαμε στον τάψο) αλάτοπίπερο κι αφού πάρει 2-3 βράσεις βάζουμε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνοπιπεριές και τον μαϊντανό μαζί με το ψιλοκομμένο σκορδάκι.
Τα αφήνουμε να βράσει 7-8λεπτά, μέχρι να πιούμε δυο τζουρίτσες καφέ, να ακούσουμε και την μουσικούλα, άντε κι οι μερακλωμένοι να κάνουν και μια τσιγαριά ...
Εν συνεχεία ρίχνουμε το τυρί, το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι λιώσει ελαφρά και να δέσει η σάλτσα. Κι έτοιμο το φαϊ μας ... δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο, έτσι; ...
(Σερβίρεται ζεστό-όχι καυτό ή κρύο με συνοδεία προαιρετικά, ντίπ γιαουρτιού με μάραθο... στο multy 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 1/2 ματσάκι μάραθο 1/2 κουταλιά ξύδι, και λάδι κατά βούληση)
Άντε και καλό καθάρισμα κουζίνας....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου