Στο blog ενός καλού φίλου, το οποίο διατηρεί και σελίδα με Rock μουσική, είχαμε μια συζήτηση με τα μέλη του chat περί φαγητού και μαγειρικής χτες βράδυ.
Κατόπιν σήμερα το πρωί μια φίλη στο fb μεταξύ ανταλλαγών καλημέρας ρώτησε τι μαγειρεύω σήμερα; Από επαγγελματική διαστροφή που λένε, απάντησα και πιάσαμε ψιλοκουβεντούλα, όχι αυτό... πρότεινε κάτι άλλο, κι ανέπτυξα κάμποσες προτάσεις.
Έτσι κάπως μου μπήκε η ιδέα για την δημιουργία μιας σελίδας στο fb περί μαγειρικής κι όχι μόνο, καθώς άλλο σαράκι μου είναι κι η μουσική με Rock καταβολές κι επιρροές.
Σκέφθηκα πως θα γινόταν να παντρέψω τις δυο μου αδυναμίες, κι αμέσως γεννήθηκε το : "Αστραπομαγειρέματα σε ήχους Rock".
Όστις ενδιαφέρεται για ενημέρωση μαγειρικής υπό την συντροφιά μουσικής, ξωπίσω μου ας ελθεί κι ας απολαύσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου...
Μοναδική προϋπόθεση να διαθέτει όρεξη και κατανόηση και φυσικά σύνδεση στο facebook...
"Αστραπομαγειρέματα σε ήχους Rock" λοιπόν...
τι θα χρειαστούμε:
6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
5-6 πατάτες
3 ντομάτες
2 πιπεριές
1 κουταλιά μουστάρδα
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
πάμε κι ο Θεός βοηθός:
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και στραγγίζουμε (σκουπίζουμε & με απορροφητικό χαρτί), προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη. ( η μουσική παίζει δυνατά για εμψύχωση)
Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε ροδέλες ή κύβους
Βάζουμε αλάτι και ρίγανη στις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ, και πάνω βάζουμε τις μπριζόλες.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ροδέλες. Στρώνουμε πρώτα τις πιπεριές και μετά τις ντομάτες πάνω στις μπριζόλες και αλατίζουμε ελαφρά.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε στους 200C για περίπου μισή ώρα με 3 τέταρτα. (εδώ απολαμβάνουμε την αναμονή με καφεδάκι...τσιγάρο προαιρετικά...και μουσικούλα αυστηρά και δια ροπάλου)
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο απ το πυρέξ και βρέχουμε το φαγητό με μείγμα από χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο σταθερά μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
(προαιρετικά στο μείγμα σως βάζουμε και μια κουταλιά μέλι για ιδιαίτερο άρωμα)
Άντε και καλές μάσες μετά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου