...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

8/3 Ημέρα αφιερωμένη στην Γυναίκα (επαναδημοσίευση)

Ομιλία του κ. Νίκου Πιλάβιου με θέμα:«Και ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα». 

«Όταν ο Θεός έπλαθε τη γυναίκα, έφτασε να δουλεύει ως αργά το βράδυ της έκτης μέρας της Δημιουργίας.
Κάποια στιγμή, πέρασε ένας άγγελος και τον ρώτησε: «Γιατί ξοδεύεις τόσο χρόνο σ’ αυτό το δημιούργημά σου; »
Και ο Θεός, απάντησε : «Έχεις δει όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να καλύψω σ’ αυτή τη μορφή;     Θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από εύπλαστο υλικό και να έχει πάνω από 200 κινούμενα μέρη, να λειτουργεί με όλα τα είδη τροφίμων, να μπορεί να αγκαλιάζει κάμποσα παιδιά ταυτόχρονα και την ίδια στιγμή να δίνει ένα χάδι που να μπορεί να θεραπεύσει οτιδήποτε: από ένα τραυματισμένο γόνατο μέχρι μια ραγισμένη καρδιά.
Και θα πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά με δύο χέρια μόνο».
Ο άγγελος εντυπωσιάστηκε: «Μόνο με δύο χέρια; Αδύνατον! Αυτό είναι πολύ δουλειά για μια μέρα, Κύριε... Περίμενε μέχρι αύριο, και τότε τέλειωσε την».
«Α, όχι», είπε ο Θεός. «Είμαι τόσο κοντά στο να ολοκληρώσω αυτό το δημιούργημα, που το ‘χω μέσα στην καρδιά μου, που δεν μπορώ να σταματήσω. Θα το ονομάσω, “γυναίκα”…».
Ο άγγελος πλησίασε κοντύτερα και άγγιξε την γυναίκα.
«Μα την έχεις κάνει πολύ τρυφερή, Κύριε».
«Είναι τρυφερή», είπε ο Θεός, «αλλά την έχω κάνει και πολύ ανθεκτική. Δεν μπορείς να φανταστείς τι θα μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει.
Θα μπορεί να εργάζεται 18 ώρες την ημέρα και να γιατρεύει τον εαυτό της όταν αρρωσταίνει». «Θα μπορεί να σκέφτεται; », ρώτησε ο άγγελος.
Ο Θεός απάντησε : «Όχι μόνο θα μπορεί να σκέφτεται, αλλά θα μπορεί να σκέφτεται πρακτικά και λογικά, και να διαχειρίζεται πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί».
Ο άγγελος άγγιξε το μάγουλο της γυναίκας. «Κύριε, μοιάζει σαν αυτό το δημιούργημά σου να στάζει κάτι»! «Δεν στάζει... είναι ένα δάκρυ», διόρθωσε ο Θεός τον άγγελο. «Και σε τί χρειάζεται », ρώτησε ο άγγελος .

Και ο Θεός είπε : «Τα δάκρυα είναι ο τρόπος της να εκφράζει την λύπη, τις αμφιβολίες της, την αγάπη της, την μοναξιά της, τα βάσανά της και την αξιοπρέπειά της».
Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση στον άγγελο : «Κύριε είσαι μεγαλοφυΐα! Σκέφτηκες τα πάντα! Η γυναίκα είναι πράγματι έξοχη»!
«Ναι, πράγματι είναι», είπε ο Θεός.
«Η γυναίκα θα έχει δυνάμεις πού θα εντυπωσιάζουν τον άνδρα.
   Θα μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να αντέχει βαριά φορτία. Θα αντέχει χαρά, αγάπη και γνώμες.
   Θα χαμογελάει όταν νοιώθει την ανάγκη να ουρλιάξει.
   Θα τραγουδάει όταν νοιώθει την ανάγκη να κλάψει.
   Θα κλαίει όταν είναι χαρούμενη και θα γελάει όταν φοβάται.
   Θα μάχεται γι’ αυτό που πιστεύει. Θα αντιστέκεται στην αδικία.
   Δεν θα δέχεται το «όχι» σαν απάντηση, όταν θα μπορεί να δει καλύτερη λύση. Θα δίνει όλο της τον εαυτό ώστε η οικογένειά της να θριαμβεύσει.
   Θα παίρνει μια φίλη της ή ένα φίλο της μαζί στο γιατρό όταν φοβάται.
   Η αγάπη της θα είναι άνευ όρων.
   Θα κλαίει όταν τα παιδιά της πετυχαίνουν.
   Θα είναι χαρούμενη όταν οι φίλοι της τα καταφέρνουν.
   Θα χαίρεται όταν μαθαίνει για μια γέννα.
   Η καρδιά της θα ραγίζει όταν ένας συγγενής ή ένας φίλος θα πεθαίνει, αλλά θα βρίσκει την δύναμη να συνεχίζει στη ζωή.
   Θα ξέρει ότι ένα φιλί και ένα χάδι, μπορούν να θεραπεύσουν μια ραγισμένη καρδιά.
   Θα υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα μ’ αυτήν Θα ξεχνάει τι ΑΞΙΖΕΙ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Να τα θυμάστε όλα αυτά κορίτσια γιατί όταν τα ξεχνάτε κακιώνετε,
στεγνώνετε και τότε, εσείς πρώτες είστε δυστυχισμένες.
Κι εσείς αγόρια όταν τις βλέπετε να τα ξεχνάνε να τους τα θυμίζετε,
γιατί πρώτοι εσείς θα είστε ευτυχισμένοι..... 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Χρόνια πολλά σε όλα τα υπέροχα πλάσματα που ομορφαίνουν την ζωή μας με την παρουσία τους.
Χρόνια σου πολλά Μάνα Αδερφή Φίλη Ερωμένη μα πάνω απ όλα ΓΥΝΑΙΚΑ


5 σχόλια:

dont remain silent είπε...

Πάρα πολύ ωραίο!! Ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυποίκιλος..Η προσφορά της ίσως δεν αναγνωρίζεται όσο θα έπρεπε..Κυρίως οφείλουμε εμείς οι ίδιες να προσδιορίσουμε το ρόλο του φύλου μας και των δυνατοτήτων μας..Πάντα με γνώμονα τον σεβασμό προς το συνοδοιπόρο, αντίθετο φύλο..

Apokalipsis999 είπε...

Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος
πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος

που τραγούδαγε και ο Στράτος...

Από 'κει και πέρα, καλά και κακά έχουμε άπαντες, άντρες και γυναίκες. Κατά τ' άλλα οι γιορτές μας μάραναν! Τυποποιημένες «υπενθυμίσεις» ενός δυτικού πολιτισμού που αντί να αναδεικνύει προβλήματα απλά τα βάζει στη βιτρίνα για μία μόνο μέρα...

Astrapi είπε...

Είπες την θαυματουργή λεξούλα Συνοδοιπόρος. Σύντροφος θα προσθέσω Φίλοι με σεβασμό και κατανόηση δίχως αντιζηλίες και μικρότητες. Ίσως οι περιστάσεις ή ακόμα και η φυσική κατασκευή να επιβάλουν να ηγηθεί ο ένας απ τους δύο σε κάποια θέματα για την καλυτέρευση τους. Αυτό δεν σημαίνει πως υπερτερεί ή πως ο άλλος είναι υποδεέστερος εφόσον όλα για το κοινό καλό υπάρχουν. Ίσοι μεταξύ ίσων σε συναίσθημα εμπειρίες λογική και ανθρωπιά που τόσο μας λείπουν σήμερα... Κάποτε η γυναίκα ήταν κατώτερη απ τα ζώα εργασίας σήμερα με αρκετές αυτονομίες κάπου χάνει την την θηλυκή της ταυτότητα στην κούρσα ανταγωνισμού με το άλλο φύλο... Φταίμε κι εμείς που καμιά φορά φοβόμαστε και την σκιά μας. Κανείς όμως δεν μπορεί να στερήσει στην Γυναίκα την ιδιότητας της Βασίλισσας, Μάνας, Παιδονόμου... Από εκεί πηγάζουν όλα κι εκεί καταλήγουν σε έναν αέναο κυκλικό χορό, αρχέγονων αξιών...

Astrapi είπε...

@Apokalipsis999 Την καλησπέρα μου κι από εδώ. Άβυσσος και χάσμα μέγα η ψυχή κι οι μύχιες σκέψεις του ανθρώπου. Μη ξεχνάμε κουβαλούν και μια καταπίεση αιώνων τα Θηλυκά. Επέτειο ενθύμησης για την μέχρι τώρα διαδρομή της είναι κι η 8 του Μάρτη. Κι όσο ο καθείς μας Άντρας ή Γυναίκα δεν λύνει τα όποια προσωπικά του προβλήματα και τις τυχόν διαφορες με το άλλο φύλο τόσο θα υπάρχουν αντιπαλότητες κι αντιζηλίες. Βέβαια συνήθεια της εποχής μας είναι να υπάρχει κι από μια μέρα αφιερωμένη σε κάτι. Την επομένη τα πάντα βυθίζονται στην λίμνη της Λήθης κι η ρουτίνα σαν σαράκι συνεχίζει να κατατρώγει τους πάντες και τα πάντα.

astazzia είπε...

Πολύ όμορφο και ευαίσθητο κείμενο,σε σπρώχνει να δώσεις περισσότερα,σε κάνει να νοιώθεις πως πρέπει να βάλεις ένα συν επιπλέον και ίσως ρεφάρουν τα μείον της ζωής...
Καλό βράδυ !!

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή