...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ζητείται ανθρωπιά....

  Η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης....

 http://youtu.be/PzGh_GboLe4
Χαζεύοντας στο διαδίκτυο χτες την νύχτα και ψάχνοντας ένα θέμα, μου βγάζει στην σελίδα αναζήτησης ένα forum....
Διστακτικά, καθώς ήταν ψιλοάσχετο με το θέμα μου, πέφτω σε μια συζήτηση περί ανθρωπίνων σχέσεων για τον συνάνθρωπο....
Πέραν από την ιστορία που διηγείται αυτός που ξεκίνησε την συζήτηση, το κλικ μου το έκανε το σχόλιο ενός νεαρού.
18-19 μόλις χρόνων, κι αναπτύσει τις σκέψεις και πεποιθήσεις του πάνω στο θέμα. Κι ο επίλογος, είναι που με έστειλε και πλέον το δημοσιεύω εδώ.
Το ίδιο θέμα καλέστηκε να αναπτύξει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως, όπως σχολίασε, αν έγραφε εκεί αυτά που έπρεπε να πει, σίγουρα θα έπαιρνε ένα ωραιότατο κουλουράκι άνευ σισαμίου.

Έτσι το παλικάρι μας, αναπτύσει αυτό που κανονικά, σε έναν άλλον κόσμο που όλα θα ήταν εν τάξει κι αρμονία, θα παρέδιδε ως εργασία του στις εξετάσεις....

Διαβάστε το, γιατί κατ' εμέ, αξίζει να ακούσουμε την σκέψη και τα πιστεύω του μέλλοντος. Των νέων ανθρώπων που ΔΕΝ θα συνεχίσουν τις δικιές μας μαλακίες και κατρακύλες.!

 

 

(Να πω την αληθεια και εμενα με επιασε ενας ωχαδερφισμος μολις ειδα το σεντονι αλλα μετα το ξανασκεφτηκα και το διαβασα.

Στο θεμα μας τωρα... Τα πραγματα ειναι τραγικα, ο κοσμος εχει αναισθητοποιηθει εντελως καθως ετσι εμαθε απο τα κουτια, εμαθε να κλεινεται στο σαλονι του μπροστα απο την οθονη και να βλεπει περιστατικα εκει, αντι να βγαινει να τα ακουει στην πιατσα, να τα βλεπει με τα ματια του, να τα αισθανεται...
Καθως εμαθε να βλεπει ταινιες οπου γυρω απο τον πρωταγωνιστη "σκοτωνονται" οι παντες για πλακα.
Ετσι εμαθε απο τα ΜΜΕ οπου περιτρυγιριζουν τα παντα γυρω απο τα οικονομικα, τις εκλογες, ποιος γ@μημενος πηρε ποσο στην ταδε γ@μημενη δημοσκοπηση, πως θα προωθησουν τον υπερκαταναλωτισμο γιατι η εταιρια ταδε ειναι σπονσορας και παιρνουν λεφτα απο αυτη, ποιος/ποια γυναικοαντροτραβελογκει με μουσι βγηκε στη γιουριβιζιον, ποιος αυτο, εκεινο, κερδισε, νικησε, εγινε διασημος... Αηδιαζω...
Ο αδιαβαστος μαθητης που βγηκε πρωτος απο την ταξη οταν εγραφε Πανελληνιες (ακριβως επειδη ηταν ο αδιαβαστος) ειναι αυτος που θα του παρουν συνεντευξη και θα παιξει σε ολα τα καναλια για να "επιβεβαιωσουν" οτι το συστημα δεν ειναι εντελως λαθος αλλα φταινε τα παιδια γιατι δεν διαβαζουν... Για το παιδι 18 χρονων που αυτοκτονησε ομως σημερα το πρωι καθως ξεκινησε να παει τα γραψει αλλα αλλαξε γνωμη και πηδηξε απο τον 5ο γειτονικης πολυκατοικιας ισως γινει μια αναφορα, ισως, σε καποιο καναλι...
Καθως το καναλι που ηταν πιο κοντινο στο λαο και τον εξεφραζε (οσο μπορει να τον εξεφραζε ενα καναλι) το κλεισαμε ομως γιατι δεν μας συμφερει, λεει αληθειες που ο κοσμος δεν πρεπει να ξερει.. Ναι για την ΕΡΤ μιλαω. Οποτε το δικαιολογουμε λεγοντας οτι ειχε μπει μεσα οικονομικα και πρεπει να κλεισει και θα αφησουμε ανεργους 1000 ανθρωπους... Ποια ανθρωπια?
Εσυ ειδες τον ανθρωπο αυτον να χρειαζεται βοηθεια, ομως αυτος ο ανθρωπος ηταν αστεγος, δεν ειχε λεφτα να την αγορασει... Οποτε δεν μας ενδιαφερει... Ποια ανθρωπια?
Ο κοσμος εμαθε να κυνηγαει την ταχεια και αγχωδη καθημερινοτητα, να φτασει στη δουλεια ακριβως στην ωρα του, ουτε 5λεπτο αργοτερα για να μην απολυθει, αφου κανεις δεν θα διστασει να σε απολυσει απ'τη στιγμη που ειναι τοσοι ανεργοι εκει εξω που θα καναν τα παντα για να βρουν δουλεια και θα εκαναν ανετα τη δουλεια σου με το μισο μεροκαματο ετσι ωστε ο εργοδοτης σου να τους προτιμησει απο σενα... Ποια ανθρωπια?
Αφου ο κοσμος εμαθε απο το σχολειο να διαβαζει με το ζορι, με τη σκια του "κακου" καθηγητη πανω απ' το κεφαλι και των γονιων που κατα καποιον τροπο σε διαταζουν να διαβασεις επειδη "πρεπει" να μπεις σε ενα πανεπιστημιο, οχι επειδη το θες, επειδη πρεπει. Φυσικα οι μαθητες γινονται ενηλικες, γινονται γονεις, και οτι μαθαν το παιρνουν στεγνο και το μεταδιδουν στα παιδια τους, πως να εκτιμησει ετσι το παιδι ενα σωστο βιβλιο, ενα σωστο κειμενο? Μαθαινοντας να αναλυει απο τι τροπους εκφρασης αποτελειται η ταδε παραγραφος ή ψαχνοντας το πραγματικο νοημα του κειμενου? Αφου τα παιδια μαθαν βλεποντας την απαξιωση καποιων (γιατι φυσικα δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι) καθηγητων τους? Ολα πηγαζουν απο την παιδεια... Ποια παιδεια? Αρα ποια ανθρωπια?
Αναφερθηκε κατι απαραπανω για ενα ατυχημα... Πριν 1μιση χρονο ενας τυπος μπηκε αναποδα σε μια στροφη και χτυπησε ενα παιδι που πηγαινε με 20 πανω σε ενα παπι... Το χτυπησε και το παιδι αιμοραγουσε στη μεση του δρομου για ωρες, ενω ο τυπος τον παρατησε εκει κι εφυγε, αν εστω καλουσε ενα ασθενοφορο πριν φυγει το παιδι θα ζουσε τωρα... Δεν με νοιαζει τοσο να εμενε να τον πιασουν, απλα να επαιρνε ενα γαμημενο τηλεφωνο ανωνυμα να ερθει ενα γαμημενο ασθενοφορο και ο φιλος μου θα ζουσε τωρα. Τωρα θα ητανε 20. Ποια ανθρωπια?
Παλιος μου φιλος ειχε μπλεξει με ναρκωτικα. Τα... "μεγαλα κεφαλια" τον χωναν πιο βαθια ολο και πιο βαθια για να μην μπορει να ξεφυγει. Πλεον ειναι ενας κατεστραμενος 19χρονος που βλεπω καμια φορα μονο του με μια μπυρα απ το περιπτερο να καθεται σε ενα ξεχασμενο πεζουλι μιας ξεχασμενης γωνιας. Κανεις απο τους υπολοιπους που τοτε ηταν φιλοι του δεν παραδεχεται οτι τον γνωριζουν γιατι δεν εχει τιποτα, και ειμαι ο μονος που καθομαι και του μιλαω οταν τον βρισκω. Και ολα αυτα επειδη χρωστουσε καποια στιγμη 100 ευρω στο λαθος ατομο και το λαθος ατομο εκμεταλευτηκε την ξεροκεφαλια ενος παιδιου... Ποια ανθρωπια?
Και αυτα ειναι λιγα απο ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας... Ακομα και απλα πραγματα οπως, να βοηθησεις εναν γειτονα οταν σου το ζητησει, να δωσεις τη θεση σου σε εναν ηλικιωμενο στο αστικο, να λυπηθεις το αγαπημενο σκυλι του απεναντι και να μην του βαλεις φολα επειδη σε ξυπνησε ενα βραδυ που ειχες νευρα ή να σεβαστεις μια απλη θεση παρκινγκ για τα ΑΜΕΑ και να την αφησεις ελευθερη (οπως ειχε γινει ενα θεμα εδω στο φορουμ) και αλλα πολλα τα οποια δεν γινονται αμα κοιταξεις γυρω σου... Ποια ανθρωπια?
Ποιον να κατηγορησεις πρωτο και που να τελειωσεις? "Αυτους"? Τον εαυτο σου? Τους γυρω σου? Ποιον?
Και τι να κανεις? Αμα το ατομο δεν ευαισθητοποιηθει μονο του τι να τον αγκιξει?

Το παραλογο ειναι οτι σημερα εξεταζομουν Πανελλαδικως στην εκθεση, και το θεμα ηταν αυτο ακριβως... Ανθρωπια... Και αυτο που η εκθεση ζητουσε ηταν οι παραπανω προβληματισμοι μου... Αλλα αν τους εγραφα ετσι, αν εγραφα στα αληθεια τι πιστευω θα επαιρνα ενα Χ... Και οποιοσδηποτε μαθητης τουλμουσε να γραψει την αληθεια για το τι βλεπει γυρω του και ποια πιστευει οτι ηταν τα αιτια γι' αυτο θα επαιρνε ενα Χ... Γιατι? Γιατι θα εγραφε την αληθεια, γι' αυτο... Αλλα ξεχασα, το μαθημα της εκθεσης ειναι για να μαθει ο μαθητης να αποστηθιζει τις ιδεες του φροντηστιριακου φυλλαδιου και οχι για να εκφραζεται..
Και καθε ερωτημα, και καθε προβλημα απο τα παραπανω εχει παρακλαδια, τοσα πολλα που αν γραφουν ολα θα πεσει ο server και θα κλεισει το mybike για καμια βδομαδα...

Ειμαι 18 χρονων και μου ερχεται αηδεια με πολλους μεγαλυτερους, με πολλους συμμαθητες μου με πολλους που κυβερνανε, με πολλους... Αλλα δεν εχει νοημα.
Μου εχουν φυτεψει τοσο μισος απο μικρο που δεν μπορω να βρω την ανθρωπια ουτε σε εμενα πολλες φορες. Γιατι καταφεραν αυτο που ηθελαν, να κυβερνανε μαριονετες, οχι μυαλα...

Τουλαχιστον οσα ηθελα να γραψω σημερα στην εκθεση κρατηθηκα και τα εγραψα εδω... Καποια απο αυτα τελος παντων... Τουλαχιστον εδω αξιολογειται το πραγματικο νοημα του κειμενου και δεν εχει νοημα το ποιος εγραψε το καλυτερο...)


(από μοτοσυκλετικό forum)

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή