...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Rock μαγειρείο

                                            Καλό μεσημεράκι...
Σήμερα, η έμπνευση προέκυψε, από μια εικόνα που ανέβασε ένας φίλος στο Facebook.
Κι εγένετο συνταγή, για πανσέτες κρασάτες, με μανιτάρια, και κρέμα γάλακτος...!


Πανσέτες κρασάτες


Τι θα χρειαστούμε; Αρχικά, μουσική να παίζει...σαν κι αυτήν:



10-12 πανσέτες χοιρινές, 1/2 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί, 1 φλυτζανάκι, ελαιόλαδο απ' το καλό,2 κύβους λαχανικών, 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 1 κουταλιά εστραγκόν ξηρό η φρέσκο, 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα, 3-4 μεγάλα δαφνόφυλα, λίγο μπαχάρι, 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια...ή κονσέρβα, διαλέχτε...
1 κρέμα γάλακτος...του πάει πολύ καλύτερα, 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, δοκιμάστε το...!

Και τώρα τι;
Μουσική φυσικά...!

Εμπρός, πάμε για να φτιάξουμε ένα όμορφο και γευστικό πιάτο...
Καθαρίζουμε τις πανσέτες, με απορροφητικό χαρτί, ελαφρά βρεγμένο, και κατόπιν λιώνουμε τους κύβους σε δυο κουταλιές λάδι και τους ρίχνουμε σε ένα μπωλ με το κρασί, το μπούκοβο, το εστραγκόν, την μουστάρδα, κι όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, με μια ψιλή αλάτι...
Τα ανακατεύουμε τώρα, πολύ καλά μέχρι να δέσει και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Ύστερα βουτάμε τις πανσέτες στην μαρινάδα μας και σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, στεγανοποιόντας το καλά, και το βάζουμε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο...!

Παίρνουμε τώρα ένα μεγάλο τηγάνι, αντικολλητικό, και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με μια κουταλιά βούτυρο.
Όταν, κάψει καλά το λάδι, βάζουμε τις πανσέτες...ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΧΩΡΙΣ ΠΗΡΟΥΝΙ, να μην πληγωθούν οι πανσέτες και χάσουν τα υγρά τους...και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τις γυρίζουμε τακτικά, μόνο με λαβίδα, ή ξύλινη σπάτουλα...ΟΧΙ ΠΗΡΟΥΝΙ... Θέλουν σχεδόν 6-8 λεπτά, ανάλογα το πως τις προτιμάμε...!

Μόλις ψηθούν οι πανσέτες, τις βγάζουμε από το τηγάνι, κι όπως είναι θα ρίξουμε μέσα τα μανιτάρια, να σωταριστούν και να μαλακώσουν. Όταν σωταριστούν καλά, γύρω στα 3-5 λεπτά, προσθέτουμε και το υλικό της μαρινάδας μας, με μια κουταλιά ακόμη βούτυρο, και την κρέμα γάλακτος, ή το κεσεδάκι την γιαούρτι που λέγαμε...!
Συνεχίζουμε βάζοντας ξανά τις πανσέτες στο τηγάνι, ανακατέυοντας ελαφρά, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα με την μαρινάδα και να δέσει σε μια πλούσια σάλτσα.

Σερβίρονται σε πιατέλα ή ατομικά στο πιάτο, με πατάτες ή κολοκυθάκια τηγανητά, ρυζότο ή οτιδήποτε άλλο τραβά η όρεξή μας. Απαραίτητα, σαλάτα, κατά βούληση και πολύ καλή Rock μουσική...!

Με τις υγείες σας και καλή απόλαυση...!

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Μαγειρικές συνταγές χωρίς ωραία μουσική, δεν υπάρχουν. Κι εσύ, από ό,τι βλέπω, εκτιμάς και τα δυο.

Αstrapi είπε...

Χαιρετώ σε συνονόματε...
Ποτέ δεν μπόρεσα να ζήσω,
χωρίς να παίζει μουσική γύρω μου...
Και μεταξύ μας, σχεδόν πάντα, σε μια
κουζίνα τριγυρνάω... ;)

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή