...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

"Αστραπoμαγειρέματα σε ήχους Rock"

Hello company....
Τι χαμπάρια ωρέ παιδιά;...
Μεσημεριάζει, κι όσο να ναι μια σκέψη τι θα φάμε σήμερα πλανάται στον αέρα...

Κάτι σε λαχανικό, φτηνό...μην το παραβλέπουμε αυτό...γρήγορο και νόστιμο...!
Με τις πιπεριές πως τα πάμε; Ναι, όχι καυτερές...αν και τις τιμώ ιδιαίτερα αυτές... με τις άλλες τις γλυκιές, τις κόκκινες απ την Φλώρινα...!

Το λοιπόν σήμερα Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με πλιγούρι...! Αν κι αυτές γεμίζονται με ότι βάλει ο νους μας, όρεξη και φαντασία να υπάρχει, καθότι το 70% μιας πετυχημένης συνταγής είναι η φαντασία και η μίξη γεύσεων.! Αδιαμφισβήτητο κι Αδιαπραγμάτευτο...!!!

Φτιάξτε καφεδούμπες και μαζευτείτε ολόγυρα στο Rock μαγειρείο...και μιας κι είπα Rock, music please...!
Μια ωραία διασκευή που ταιριάζει με την λιακάδα και την διάθεση... Joey Ramone - What a wonderful world...

Το λεπόν τους καφέδες ανά χείρας και εις τα ενδότερα της κουζίνας μας.!

Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν...έχουν πάει για ψώνια!
Τα υλικά μας είναι έτοιμα και μας αναμένουν στους πάγκους...
Έχουμε και λέμε, λέμε κι έχουμε:


Καμιά 15αριά πιπεριές Φλώρινας είπαμε...ΦΡΕΣΚΙΕΣ έτσι; (όποιος κάνει κέφι βάζει 10 Φλωρίνης και 5πράσινες κερατένιες...μόνο όποιος τον εκφράζει & το νιώθει)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο μικρά μικρά κυβάκια...για να δω πόσο μικρά θα τα κόψετε...πιο μικρά δεσποινίς, αυτό είναι σαν κομμάτι απ' τον κύβο του Rubik.!
2 ώριμες και στρουμπουλές ντομάτες, ψιλοκομμένες κι αυτές όσο το δυνατόν
1 κούπα πλιγούρι...ναι ναι, πλιγούριον το ευτραφές περικαλώ...
1 φλυτζανάκι κουκουνάρι...τα λευκά εκείνα σποράκια που μας έμειναν απ την γαλοπούλα των Χριστουγέννων, δεν πιστεύω να τα πετάξατε;;;;
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο κι άλλο τόσο μαϊντανό
1/2 κούπα ρύζι...για γεμιστά ή σούπα, ναι αυτό με το γυναικείο όνομα παλικάρ'
αλατόπιπέρορίγανες κατά βούληση
Λάδι καλό απ' το χωριό, όσο πάρει ανάλογα τα γούστα μας...!

Τώρα προαιρετικά, όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω...ναι οι μερακλήδες καλοφαγάδες...συμπληρώνουν με μια χούφτα ψιλοκομμένα μανιτάρια και λίγη τριμμένη φέτα, ή όποιο τυρί προτιμάνε, αρκεί να ναι σκληρό και να μην λιώνει αμέσως...Κυρία μου κι ο κιμάς πάει, γεμιστά φτιάχνουμε άλλωστε...!!!

Το λεπόν, αρχικά πρέπει να βάλουμε τον κυρ πλίγουρα στον μούσκιο...να μουλιάσει και να αφρατέψει για κανα 2ωράκι σχεδόν, γιατί το παίζει και καλά σκληρό τυπάκι ου βλάχους...!!!

Κι όσο αυτός παίρνει τα λουτρά του στην πισίνα, εμείς πλένουμε καλά τις πιπεριές μας, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, πίνουμε την καφεδιά μας μετά της αναγκαίας τσιγαροπούλας, κι αγναντεύουμε την λιακάδα...!

Η ώρα τρέχει όμως, γιαυτό στραγγίζουμε τον πλιγουράκιον και ταυτόχρονα βάζουμε μεγάλο τηγάνι στην φωτιά με λίγο λάδι. Τσιγαρίζουμε τον κρόμμυδα και μόλις ξανθίνει ρίχνουμε και τα κουκουναρόσπορα, ανακατεύοντας μην καούν...!
Σιγά σιγά βάζουμε και τα υπόλοιπα μέσα (κρατώντας λίγη απ την ντομάτα για το ψήσιμο), με τελευταίο επιβάτη τον πλίγουρα, κι αφήνουμε κανα 5λεπτο και κάτι παραπάνω, να σιγοβράζουν σε σιγανή φωτιά.
(όσοι βάλουν τα έξτρα υλικά, τσιγαρίζουν πρώτα τα μανιτάρια, μετά τα κρεμμύδια και πάει λέγοντας...αλλά ΔΕΝ βάζουν εδώ τα τυριά).

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180c να ζεσταίνει και πίνουμε τα ρέστα μας απ τον καφέ, καπνίζοντας, άνετοι και light...!
Τώρα, ξαναπλένουμε χέρια, κατεβάζουμε την γέμιση απ' την φωτιά, κι αφού κρυώσει της ρίχνουμε μια πρέζα ζάχαρη (εδώ μπαίνουν τα προαιρετικά τυριά) κι ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τις πιπεριές, τις οποίες είτε έχουμε κόψει από πάνω σαν καπάκι ή τις σχίζουμε στο πλάι ίπως τις μελιτζάνες για ιμάμ...διαλιέχτεεε

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πύρεξ...ανάλογα τι μας εξυπηρετεί... και στρώνουμε κανονικά τις πιπεριές μας, ρίχνουμε όσο λάδι θέλουμε, την ψιλοκομμένη ντομάτα που έχουμε κρατήσει, και το ανάλογο νερό, σχεδόν 1/2 κούπα.
Ψήνουμε στους 160c με 180c για καμιά ωρίτσα ή και παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο μας... ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα γεμιστά που κάνουμε...!

Σερβίρεται χλιαρό, με σαλάτα εποχής και τηγανιτές πατάτες με σως μαγιονέζας ή μελιτζανοσαλάτας...!!!

Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη.!
Με τις υγείες σας...!

Σημ. την λάντζα σήμερα, η πεθερές...ο λόγος γνωστός...!

1 σχόλιο:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ... ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΛΑ ....

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή