...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

"Αστραπoμαγειρέματα σε ήχους Rock"

Τσα...!!! Να τα ξανάμανά τα αστραποβολημένα μαγερέματα παίδες... τι νομίατε πως έτσι θα ξεμπερδέψετε με δαύτα...αμ δε...κι επειδής τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια...κι όπως λαλούσιν κι οι πρεσβύτεροι, εν την πολυλογίαν δεν λείπειν και η ασοφία...

Το λεπόν για μαζωχτήτε αγαπητά μου τέκνα εις τα ενδότερα της κουζίνας μας ίνα και σήμερον παρασκευάσωμεν την απαραίτητην βρώσιν...εεε σας έφτιαξε το καθαρευουσιάνικο έτσι; Αμ παληκάρια μου τι, όπως βλέπουτε μας περνάτε;

Αστραποσυνταγή λεπόν και λέω να κάνουμε την αστραπότυρόπιτα...γίνεται στο πολύ άστραμμα λέμε...και το σημαντικό; δεν θέλει φύλλο...που να ανοίγεις τώρα φύλλο και που να ξεπαγώνεις τα έτοιμα, άσε που σπάνε κιόλας...για κοπιάστε...!

Λέμε κι έχουμε...έχουμε και λέμε...χμμμ τι θα χρειαστούμε...ευκολάκια...!
Κατ' αρχήν καφεδιά περιποιημένη...και εν συνεχεία music please...http://youtu.be/9qH7KmGizw8
Βάζουμε να παίζει ο Frank Marino το Stories of a hero και ξεκινάμε με όρεξη...!!!

1 γιαούρτι στραγγιστό, από αγελάδα παρακαλώ και μάλιστα τροφαντή...
2 σχεδόν κούπες καλαμποκόλαδο...όχι ελαιόλαδο γιατί πέφτει βαρύ και ψιλόταγκίζει...
1 πακετάκι άλευρο από κείνο που μονάχο του φουσκώνει...ναι καλή μου κυρία αυτό που λεν Φαρίνα up, να φουσκώνει λέμε...και μια πρέζαν άλας...
αυτά για το υποτυπώδες πάτωμα της πίτας...
Όσο για την γέμιση, για σκεφτείτε...τυριά ασφαλώς νέε μου, εύγε κερδίζεις λεκούμιον εκ Σύρου...

Το λεπόν η γέμιση θέλει:
4 αυγουλόπουλα από μαμά κότα γυριστρούλα κι αλάνι, μην το λησμονάμε...
1/2 λίτρο γάλα μακράς διαρκείας...εναλλακτικά 1 εβαπορέ χωρίς αραίωμα...!!!
1/4 τυριά διάφορά της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση και φέτα, τριμμένα...
Κι άμα μας αρέσει την κάνουμε και ζαμπονοτυρόπιτα, βάζοντας τα αγαπημένα μας αλλαντικά....ναι δεσποινίς γίνεται και λουκάνικοτυρόπιτα...περί ορέξεως...

Τώρα παίρνουμε λεκανάκι κι ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το αλεύρι και το αλατάκι...ανακατεύουμε καλά λέμε, δώστου κι άλλο...έλα με θάρρος, δώσε...
Και κατόπιν ρίχνουμε και το καλαμποκόλαδο σιγά σιγά κι δως του βάρτου οι γυροβολιές μέχρι να γίνει μια καλή ζύμη...θέλει χέρι και μπόλικο χούφτωμα και ζούληγμα κι ότι άλλο φανταστείς φίλτατε νοικοκύρη...
Σαν γίνει η ζύμη, την στρώνουμε σε λαδωμένο...για να γλυστράει και να μην κολλάει...ταψάκι ή πυρέξ μεσαίο μέγεθος, στο μεγάλο θα γίνει ρηχή και θα χαθεί...

Αφού απλώσουμε...όχι την μπουγάδα, αυτήν πριν ή μετά την τυρόπιτα...την ζύμη μας για την βάση, πασπαλίζουμε από πάνω με τα τυριά μας, να απλωθούν καλά...μην μας ανησυχεί αν η ζύμη είναι λεπτή, φουσκώνει μονάχη της είπαμε...
Ρίχνουμε τα τυριά μας είπαμε...και τα αλλαντικά, όσοι βάλουμε... και παίρνουμε ένα μπωλάκι, όπου χτυπάμε το γάλα με τις αυγούλες μας...έλα δώσε αλύπητα τις φάπες τους να ρθουν να αφρατέψουν...έτσι, πάμε κάνα δυο ψιλές ακόμα...
Κι όλο αυτό το αδειάζουμε πάνω απ τα τυριά να καλύψει τα πάντα...κουνάμε ελαφρά, και σαν να κόβουμε, το περίγραμμα του ταψιού με μαχαίρι για να πάει το υλικό καλά στις άκρες...ας φτάσει μέχρι την ζύμη, καλό του κάνει...

Και τώρα βουρ στον φούρνο που καίει στους 170c να ψηθεί για 3 τέταρτα περίπου
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια...τρυπάμε με μαχαίρι μέχρι τον πάτο για να δούμε αν ψήθηκε η ζύμη, εκεί γύρω στο μισάωρο...

Εννοείτε πως καφεδιά πίνουμε αραχτοί και light κατά την διάρκεια του ψησίματος μετά της απαραίτητης μουσικής, συντροφιά με τσιγαριά...οι σχολαστικές νοικοκυρές, απλώνουν την μπουγάδα που αναφέρθηκε άνωθεν...!

Μόλις ψηθεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε προσεκτικά...!!!

Σερβίρεται με σαλατικό κατά βούληση, αλλά του πάει πολύ η ντοματοσαλάτα και οι τηγανιτές πατάτες...!!!

Καλή σας όρεξη και με τις υγείες σας.!!!
(αναζητείτε εθελοντής για την λάντζα...οι γενναίοι ένα βήμα ομπρός)

η συνταγή παρευρέθει κι εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή